Ett ålagille på Vik - några minnesbilder
Klicka på bilderna, så blir de större!
Värden i sitt kök, Någon kan tycka att det är väl inte hela värden, men det är det nästan.
Nu har den stekte kommit till bords. Då gäller det att "rocka ti fortnings", innan den blir för kyld.
Man får lov att ha slips även på ålagillen, speciellt då det förekommer damer.
Här har den stekte snabbt övergått i den kokte. Det eviga spörsmålet, den stekte eller den kokte först?
Att ha snapsvisor på ålagillen ställer till problem - då måste glaryenen fram.
En syn för gudar! Kokt ål med kokt potatis och senapssås. Till det en kall besk och öl.
Den chevalereske kavaljeren serverar sin bordsdam ännu en snaps.
Det är inte bra med för många snapsvisor på ålagillen. Man blir försummad i ätandet.
Egentligen är det oartigt att skratta åt någon bara för att han är glad för att äta ål.
Nu va de både åsjunged o åeded.
Så här glada kunde de vara t.o.m. före snapsen. I och för sig var det kanske inte den första.
Slutet gott, allting gott!